Tradicija

Statua Zlatne ruke

hok zlatna ruka

U srpnju 2003. godine Ivan Kovačević je dobio najveću nagradu koju dodjeljuje HOK – statuu Zlatne ruke s Poveljom za životno djelo i izniman doprinos razvoju obrtništva.

Početak našega rada seže u 1965. godinu kada je drvotokarski obrt otvorio Ivan Kovačević. Od samih početaka poslovanja postali smo prepoznatljivi po kolovratu, izrađenom u prirodnoj veličini koji se uglavnom prodavao kao suvenir iako je zbog svoje funkcionalnosti bio u potpunosti primjenjiv. Kolovrati su najvećim dijelom završavali na europskim tržištima te manjim dijelom u SAD-u. U to je vrijeme izvezeno oko 50.000 komada što je za tadašnje prilike značajna količina.

Osim kolovrata proizvodili smo i ručke za alate, tokarene stupce za stubišta te druge iz drveta tokarene dijelove namještaja. Od 1985. godine započinje proizvodnja drvenih karniša, tokarenih stojećih i zidnih vješalica te kreveta.

Sredinom devedesetih godina prošloga stoljeća započinjemo suradnju s poznatom hrvatskom tvornicom namještaja na proizvodnji tokarenih nožica za tapecirani namještaj što dovodi do stvaranja novog proizvodnog programa i širenja poslovanja. Osim tokarenih nožica za namještaj pokrećemo proizvodnju profiliranih nožica, tokarenih ručkica, ukrasnih tipla te započinjemo suradnju s mnogim velikim hrvatskim proizvođačima namještaja. Od samog početka rada prisutni smo na inozemenom tržištu te se ponosimo činjenicom da smo glavni dobavljač drvenih nožica za namještaj jednoj od najvećih europskih tvornica namještaja – Himolla grupi.

U srpnju 2003. godine Ivan Kovačević je dobio najveću nagradu koju dodjeljuje HOK – statuu Zlatne ruke s Poveljom za životno djelo i izniman doprinos razvoju obrtništva.

Danas bogato znanje stečeno tijekom pola stoljeća prakse i rada s drvetom kombiniramo s najnovijim tehnologijama. Dokaz uspješnosti su mnogobrojne tvrtke s kojima surađujemo, a koje su prepoznale i cijene kvalitetu naših proizvoda.